Zgonea: Anumite comisii, din înţelegeri între grupuri, se fac că uită dezbaterea unor legi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că anumite comisii parlamentare, din prietenie şi înţelegeri între grupuri parlamentare, "se fac că uită" dezbaterea unor iniţiative legislative, iar acestea trec prin adoptare tacită, arătând că acest lucru este incorect.

150 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Anumite comisii, din înţelegeri între grupuri, se fac că uită dezbaterea unor legi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Anumite comisii, cu prietenie, înţelegeri între grupuri parlamentare, se fac că uită şi sunt iniţiative legislative care ţin de prima Cameră sesizată şi trec prin adoptare tacită şi consider acest lucru unul incorect, care ştirbeşte autoritatea Camerei Deputaţilor şi puterea sa stabilită prin Constituţie", a afirmat Zgonea, după întâlnirea membrilor Biroului Permanent cu preşedinţii comisiilor parlamentare.

Zgonea a menţionat că le-a spus preşedinţilor de comisii ca astfel de cazuri să fie evitate.

El a mai menţionat că la această întâlnire s-a discutat despre faptul că sunt foarte multe proiecte cu termenul de adoptare depăşit.

Potrivit lui Zgonea, la întâlnire s-a stabilit ca fiecare comisie să aibă o deplasare pe sesiune în teritoriu pentru a organiza dezbateri cu societatea civilă asupra proiectelor de legi.

Comisiile vor trebui şi să-şi desemneze un raportor care să dialogheze cu autorităţile implicate în elaborarea proiectelor de lege, astfel încât opiniile parlamentarilor să fie armonizate cu aceste proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici