Zgonea: Băsescu e jucător al echipei naţionale a României, nu va face un gest antiromânesc cu bugetul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că are încredere în flerul său că preşedintele Traian Băsescu nu va bloca bugetul, şeful statului fiind jucător al echipei naţionale a României, astfel că nu-şi permite să facă rău pensionarilor, medicilor, profesorilor.

218 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Băsescu e jucător al echipei naţionale a României, nu va face un gest antiromânesc cu bugetul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (Imagine: Ciprian Serian/Mediafax Foto)

"Eu rămân la ideea că preşedintele statului este un jucător al echipei naţionale a României şi nu-şi permite să facă rău pensionarilor, medicilor, profesorilor şi celor care beneficiază de bugetul pe 2014. Până la urmă, e o declaraţie politică. Ştiţi că e foarte bun jucător când e vorba de declaraţii politice. Sper să am încredere şi am flerul meu că, atunci când e vorba de bugetul naţional, să nu-l bocheze, mai ales că este prima dată după foarte mulţi ani când reuşim să-l adoptăm în decembrie", a spus Zgonea.

El a mai spus că preşedintele este înverşunat când vrea să dea un mesaj politic şi că el rămâne la ideea că preşedintele statului nu va face un gest antiromânesc.

"Aşa este el înverşunat când vrea să dea un mesaj politic, este un bun jucător", a adăugat Zgonea.

El a mai spus că rămâne la ideea că "resursele financiare stabilite sunt pentru a asigura creşterile necesare şi obligatorii la acele zone vulnerabile ale societăţii româneşti".

„Din această perspectivă, rămân, în continuare, susţinător al ideii că preşedintele statului român nu va face un gest antiromânesc", a adăugat Zgonea.

"Cred că preşedintele va fi un român serios", a mai spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de guvern.

"Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici