Zgonea: Există o problemă legată de cheltuielile de personal la Camera Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că în acest moment există o problemă legată de cheltuielile de personal de la acest for legislativ, care înregistrează un deficit de 13 milioane de lei, dar speră ca această situaţie să fie rezolvată.

180 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Există o problemă legată de cheltuielile de personal la Camera Deputaţilor

Zgonea: Există o problemă legată de cheltuielile de personal la Camera Deputaţilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În acest moment am o problemă cu cheltuielile de personal, să putem să le păstrăm. Avem un deficit de 13 milioane de lei, pe care sperăm să-l închidem", a precizat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent.

Conducerea Camerei a analizat un memorandum intern privind bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2013, potrivit căruia la cheltuieli sunt prevăzute credite bugetare în sumă de 142316000 lei, faţă de un necesar de 163570000 de lei. În memorandum se arată că pentru încadrarea în suma de 142316000 lei este necesară luarea unei măsuri cum ar fi limitarea încadrărilor de personal şi a colaboratorilor la strictul necesar.

"Pentru acoperirea cheltuielilor cu suma forfetară, este neceară suplimentarea bugetului la acest titlu, la prima rectificare bugetară, cu suma de 13 milioane de lei", se mai arată în memorandumul intern.

În acest document se precizează şi că pentru bunuri şi servicii a fost aprobate credite bugetare de 48 de milioane 269000 de lei, faţă de un necesar de 52969000 lei.

"Menţionăm că ponderea cheltuielilor cu cazarea şi transportul deputaţilor reprezintă circa 53% din totalul alocaţiilor bugetare la acest titlu (de bunuri şi servicii n.r.)", se arată în memorandumul intern.

De asemenea, secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici, a precizat că în Biroul Permanent a fost aprobat un memorandum privind noua structură organizatorică a serviciilor Camerei Deputaţilor, prin care s-ar realiza o economie de 500 de mii de lei până la sfârşitul anului.

"Am discutat memorandumul privind noua structură organizatorică a serviciilor Camerei Deputaţilor prin reducerea unui număr de şefi de departamente, departamentele se reduc de la 6 la 5, e vorba de reducerea unui post de director adjunct, şefi de servicii - 41, şefi de birou - 10, în total se realizează o economie de 500 de mii de lei până la sfârşitul anului pentru această problemă", a mai spus Mircovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici