Zgonea: Plenul Camerei a fost convocat pentru revocarea Robertei Anastase

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi seară, că Biroul Permanent al acestui for a decis convocarea plenului Camerei Deputaţilor pentru revocarea din funcţie a preşedintelui acestei Camere, Roberta Anastase, urmând alegerea unui nou preşedinte.

447 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Plenul Camerei a fost convocat pentru revocarea Robertei Anastase

Zgonea: Plenul Camerei a fost convocat pentru revocarea Robertei Anastase (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

"Nouă din cei 13 membri ai Biroul Permanent au votat în unanimitate introducerea pe Ordinea de zi a unei noi sesiuni extraordinare, de la 21.15 a propunerii Comisiei juridice de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Dacă aceste propunere va trece de plenul Camerei Deputaţilor, pe cale de consecinţă grupurile parlamentare vor propune alte formule pentru conducerea Camerei Deputaţilor", a anunţat Zgonea.

El a spus că toate grupurile parlamentare au fost prezente, mai puţin PDL.

"În acest moment, toate grupurile parlamentare, mai puţin PDL, au fost prezente, stenograma şedinţei a fost făcută. A fost trimisă Monitorului Oficial pentru publicare noua sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în această seară", a susţinut Zgonea.

Întrebat dacă se va alege şi un nou preşedinte al Camerei el a răspuns că "în momentul în care procedura de revocare a preşedintelui Camerei este îndeplinită, în acel moment preşedintele de şedinţă poate să ceară grupurilor parlamentare, aşa cum scrie în Regulamentul Camerei Deputaţilor o nouă nominalizare care să fie trecută pe buletinul de vot".

"Noi, faţă de Senat, avem şi revocarea preşedintelui Camerei şi nominalizarea şi votul pentru un nou preşedinte, amândouă sunt cu buletine de vot, aşa că vă daţi seama că aproape 45 de minute va dura acest vot", a precizat Zgonea.

Comisia juridică a avizat, marţi, în absenţa reprezentanţilor PDL, revocarea din funcţie a Robertei Anastase.

Vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a precizat că au fost 12 voturi "pentru" din 12.

La ora transmiterii acestei ştiri, a fost convocat Biroul permanent al Camerei pentru introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţie a Robertei Anastase.

Deputaţii PDL au părăsit, marţi, şedinţa Comisiei juridice în care urma să se discute despre cererea USL de revocare din funcţie a Robertei Anastase, după ce au solicitat o amânare a lucrărilor comisiei până miercuri dimineaţă pentru ca Anastase să-şi formuleze apărarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici