Zgonea: România a intrat după 2012 în etapa a doua, pe care noi a numim "2.0"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că anul 2012 a însemnat maturizarea clasei politice româneşti şi că România a intrat, după acest an, în etapa a doua, numită "etapa 2.0", în care politicienii încearcă să asimileze şi să respecte reguli.

94 afișări
Imaginea articolului Zgonea: România a intrat după 2012 în etapa a doua, pe care noi a numim "2.0"

Zgonea: România a intrat după 2012 în etapa a doua, pe care noi a numim "2.0" (Imagine: Gabriel Petrescu / MediafaxFoto)

"Anul 2012 a însemnat maturizarea clasei politice româneşti. România a intrat în etapa a doua, pe care noi o denumim 2.0, încercând să asimilăm şi să respectăm reguli pe care le-am respectat când am intrat în joc. Atunci mulţi actori au înţeles care e diferenţa dintre joacă şi joc. Mulţi dintre actorii care au intrat în joc în 2012 au luat jocul ca pe o joacă, schimbând regulile, iar la sfârşit jocul mâncându-i pe ei", a spus Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că vara anului 2012 a reprezentat finalul unui "efect de pendul", respectiv finalul unei perioade în care parlamentarismul dispăruse, în care deciziile se luau arbitrar şi în care dialogul cu oamenii era eludat.

Zgonea a spus că rezultatul acestei situaţii a constat în evenimentele derulate în vara anului 2012, care au pus capăt inutilităţii Parlamentului şi existenţei unui Guvern anexă a instituţiei prezidenţiale.

Valeriu Zgonea a făcut aceste declaraţii în intervenţia sa la evenimentul de lansare a cărţii "Statul sunt eu! O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012", ai cărei autori sunt Alexandru Radu şi Daniel Buti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici