Zgonea: Voi prezenta luni principiile privind legea votului prin corespondenţă, trebuie o dezbatere

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat, pe Facebook, că va prezenta luni principiile care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă, arătând că doreşte o dezbatere publică pe această temă.

171 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Voi prezenta luni principiile privind legea votului prin corespondenţă, trebuie o dezbatere

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mâine voi prezenta principiile care stau la baza legii votului prin corespondenţă şi îmi doresc să avem o dezbatere în spaţiul public pe această temă”, a scris, duminică, Valeriu Zgonea.

El a adăugat că este importantă adoptarea cât mai repede a proiectului de lege al votului la distanţă.

"E important să ne mobilizăm pentru a avea cât mai repede un proiect de lege al votului la distanţă şi să integrăm opiniile din mediul academic, instituţional şi cele ale societăţii civile. Trebuie să avem în vedere resursele necesare astfel încât procesul de vot să fie unul corect, care să garanteze românilor din afara ţării exercitarea fără probleme a acestui drept fundamental. Diaspora înseamnă România. E datoria statului să contribuie în mod real, inclusiv prin personalul din reprezentanţele noastre în afara graniţelor, la creşterea participării diasporei la viaţa publică din România", a menţionat Zgonea.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în 24 august, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid să elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă şi să le trimită AEP, instituţie care va elabora, la rândul său, proiectul pe această temă.

Biroul Permanent Naţional al PSD se reuneşte luni în Kisselef.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici