Sute de columbieni au organizat un maraton al sărutului pentru a susţine un cuplu gay

  • Columbienii au organizat un maraton al sărutului în sprijinul unui cuplu gay.
  • Evenimentul a avut loc într-un parc din capitala ţării, potrivit BBC.
213 afișări
Imaginea articolului Sute de columbieni au organizat un maraton al sărutului pentru a susţine un cuplu gay

Sute de persoane au mers într-un parc din Columbia pentru a-şi arăta sprijinul pentru un cuplu gay care a fost atacat după ce s-a sărutat în public. Cuplurile de acelaşi sex au organizat un maraton al sărutului în parcul din Bogota, unde cei doi au fost atacaţi de un grup de femei.

Primarul oraşului a condamnat incidentul. Columbia a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex în 2016, dar atacurile homofobe nu sunt rare.

Ţinând pancarte pe care scria „sărutările sunt semne de afecţiune, nu o infracţiune", oamenii s-au adunat în parcul din cartierul Engativá din capitală. Cuplurile s-au sărutat, au fluturat steaguri curcubeu şi au sărbătorit în timp ce ascultau muzică.

Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare după ce vineri a fost distribuit pe scară largă un videoclip în care doi tineri gay erau scoşi cu forţa dintr-un parc de către localnicii furioşi.

În videoclip, femeile pot fi auzite strigând la cuplu că „în acest cartier nu permitem sexul în parc, mai ales în faţa copiilor". Tinerii se apară şi spun că doar s-au sărutat. Ulterior, părţile se insultă, iar una dintre femei poate fi auzită ameninţând cu linşajul.

Cuplul a raportat incidentul, iar oficialul responsabil cu diversitatea sexuală din Bogota, David Alonzo, a declarat că acesta este în curs de investigare. Claudia López, care este primul primar gay din Bogota, a scris pe Twitter că va „lupta până când egalitatea va fi norma".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
columbieni,
sărut,
gay

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici