SUA avertizează Rusia asupra consecinţelor "catastrofale" dacă foloseşte arme nucleare în Ucraina

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a promis duminică că vor exista consecinţe "catastrofale" dacă Rusia va folosi o armă nucleară în Ucraina şi a declarat că SUA vor adopta noi sancţiuni economice împotriva Rusiei dacă Kremlinul îşi va finaliza referendumurile "false".

3413 afișări
Imaginea articolului SUA avertizează Rusia asupra consecinţelor "catastrofale" dacă foloseşte arme nucleare în Ucraina

"Dacă Rusia depăşeşte această linie, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv. Acum, pe canale private, am explicat mai detaliat exact ce ar însemna acest lucru", a declarat Sullivan pentru Chuck Todd în cadrul emisiunii "Meet The Press" de la NBC.

În ceea ce priveşte alte consecinţe împotriva Rusiei pentru referendumurile din teritoriile ucrainene ocupate, Sullivan a amintit declaraţia liderilor G7 de vineri şi a spus că vor exista mai multe anunţuri din partea SUA în zilele următoare, potrivit CNN.

"Ei au reiterat că vor exista consecinţe şi au specificat că acestea vor include sancţiuni suplimentare sporite, inclusiv sancţiuni asupra entităţilor şi companiilor din afara Rusiei care sprijină maşina de război rusă sau care sprijină aceste referendumuri false sau eforturile Rusiei", a spus Sullivan.

Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii "This Week" de la ABC, Sullivan a mai spus că SUA se pregăteşte "pentru orice eventualitate".

"Vrem să stabilim principiul că vor exista consecinţe catastrofale, dar nu să ne angajăm într-un joc retoric de represalii echivalente. Aşadar, ruşii înţeleg unde ne aflăm, noi înţelegem unde ne aflăm, planificăm pentru orice eventualitate şi vom face tot ce este necesar pentru a descuraja Rusia să facă acest pas. Iar dacă o vor face, vom răspunde în mod decisiv", a declarat Sullivan.

Întrebat despre protestele în curs de desfăşurare din Rusia, Sullivan a spus că SUA se concentrează pe continuarea susţinerii Ucrainei: "Viitorul Rusiei trebuie să fie decis de poporul rus".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici