Rusia a numit un nou comandant pentru "operaţiunea" din Ucraina. Cine este Serghei Surovikin

Ministerul rus al Apărării a anunţat numirea unui nou comandant pentru ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială" din Ucraina, potrivit presei ruse de stat.

4597 afișări
Imaginea articolului Rusia a numit un nou comandant pentru "operaţiunea" din Ucraina. Cine este Serghei Surovikin

Ministerul a precizat că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a aprobat numirea generalului Serghei Surovikin în funcţia de comandant al forţelor ruseşti în Ucraina, conform CNN.

Agenţia de ştiri de stat rusă TASS a declarat că purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konashenkov, a făcut anunţul sâmbătă.

Cine este Surovikin?

Numirea lui Surovikin, care împlineşte 55 de ani pe 11 octombrie, este cea mai recentă promovare dintr-o carieră militară care a început în 1983. El a servit în mai multe conflicte şi s-a confruntat cu sancţiuni din partea Uniunii Europene.

Surovikin şi-a început cariera în Afganistan înainte de a comanda o unitate în cel de-al doilea război cecen. De asemenea, a fost şeful Direcţiei Operaţionale Principale a Statului Major General al Forţelor Armate Ruse.

A comandat mai multe divizii motorizate şi a avut un rol esenţial în operaţiunile Rusiei din Siria, când avioanele de luptă ruseşti au provocat distrugeri pe scară largă în zonele controlate de rebeli. În 2017, a fost numit comandant-şef al Forţelor Aerospaţiale Ruse şi a fost promovat general de armată anul trecut.

În timp ce se afla în Siria, a primit titlul de Erou al Federaţiei Ruse.

El a fost sancţionat de Uniunea Europeană în luna februarie a acestui an în calitatea sa de şef al Forţelor Aerospaţiale în timpul invaziei ruseşti în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici