Coreea de Nord anunţă că a simulat un atac aerian asupra SUA şi Coreei de Sud

Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat luni că lansările de rachete din ultima perioadă au reprezentat un atac simulat asupra SUA şi Coreei de Sud.

4280 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord anunţă că a simulat un atac aerian asupra SUA şi Coreei de Sud

Oficialii din Coreea de Nord au declarat că recentele sale lansări de rachete au fost atacuri simulate asupra Coreei de Sud şi a Statelor Unite ale Americii, în condiţiile în care cele două ţări au organizat un „exerciţiu de război periculos",

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat mai multe rachete, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală care a eşuat, dar şi sute de proiectile de artilerie. În paralel, Coreea de Sud şi SUA au efectuat exerciţii aeriene care au ţinut şase zile până sâmbătă.

Armata Nordului a susţinut că exerciţiile au fost o „provocare deschisă care vizează o escaladare intenţionată a tensiunii" şi „un exerciţiu de război periculos de o agresivitate foarte mare". Cei din Nord au mai spus că au desfăşurat activităţi de simulare a unor atacuri asupra unor baze aeriene şi avioane, precum şi asupra unui mare oraş sud-coreean.

Diplomaţi de rang înalt din SUA, Japonia şi Coreea de Sud au vorbit la telefon duminică şi au condamnat testele recente, inclusiv lansarea „nesăbuită" a unei rachete care a aterizat în largul coastelor Coreei de Sud săptămâna trecută, potrivit unei declaraţii a Departamentului de Stat al SUA.

Un oficial din cadrul Statului Major ial Coreei de Sud a declarat luni că o navă sud-coreeană a recuperat resturi despre care se crede că fac parte din rachetă balistică nord-coreeană cu rază scurtă de acţiune (SRBM). Este pentru prima dată când o rachetă balistică nord-coreeană a aterizat în apropierea apelor sud-coreene.

Nava de salvare a Marinei sud-coreene a folosit o sondă subacvatică pentru a recupera piesele, care sunt în curs de analiză, a precizat oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici