Armata rusă are motive serioase de îngrijorare. Statele Unite sunt pe cale să trimită sisteme de rachete Patriot în Ucraina

Administraţia Joe Biden finalizează planurile de trimitere a sistemului de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, care ar putea fi anunţate chiar în această săptămână, potrivit a doi oficiali americani şi unui înalt oficial al administraţiei.

24644 afișări
Imaginea articolului Armata rusă are motive serioase de îngrijorare. Statele Unite sunt pe cale să trimită sisteme de rachete Patriot în Ucraina

Planul Pentagonului mai trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, înainte de a fi trimis preşedintelui Joe Biden pentru a fi semnat. Cei trei oficiali au declarat pentru CNN că se aşteaptă aprobarea.

Ucraina a cerut Statelor Unite să trimită sistemul avansat de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune, care este foarte eficient în interceptarea rachetelor balistice şi de croazieră, în condiţiile în care este atacată constant cu rachete şi drone care au distrus infrastructuri cheie din întreaga ţară. Acesta ar fi cel mai eficient sistem de arme defensive cu rază lungă de acţiune trimis în ţară şi oficialii spun că va contribui la securizarea spaţiului aerian pentru naţiunile NATO din Europa de Est.

Nu este clar câte lansatoare de rachete vor fi trimise, dar o baterie Patriot tipică include un set de radare care detectează şi urmăreşte ţintele, computere, echipamente de generare a energiei şi până la opt lansatoare, fiecare conţinând patru rachete gata de tragere.

Odată ce planurile vor fi finalizate, se aşteaptă ca Patriot-urile să fie livrate rapid în zilele următoare, iar ucrainenii vor fi instruiţi să le folosească la o bază a armatei americane din Grafenwoehr, Germania, au declarat oficialii.

Ucraina a cerut sistemul de luni de zile, dar provocările logistice legate de livrarea şi operarea acestuia sunt imense. În ciuda acestor obstacole, "realitatea a ceea ce se întâmplă pe teren" a determinat administraţia să ia această decizie, a declarat pentru CNN oficialul de rang înalt al administraţiei, menţionând că barajele intense de rachete ruseşti continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici