Partidul cancelarului Scholz pledează pentru oprirea războiului din Ucraina prin negocieri

Grupul Partidului Social-Democrat (SPD) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, propune, într-un document care urmează să fie aprobat, menţinerea opţiunilor iniţiativelor diplomatice pentru oprirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, conform unor surse citate de presa germană.

292 afișări
Imaginea articolului Partidul cancelarului Scholz pledează pentru oprirea războiului din Ucraina prin negocieri

Hepta

"Chiar dacă nu există deloc motive de încredere în actuala conducere politică a Rusiei, discuţiile diplomatice trebuie să rămână posibile. Căci ştim că războaiele de obicei nu se opresc pe câmpul de luptă", arată un proiect de document elaborat de grupul social-democrat (SPD) din Bundestag, potrivit unor surse politice de la Berlin citate de agenţia DPA şi de publicaţia Der Spiegel.

"Trebuie să continuăm toate eforturile pentru a convinge Rusia să îşi retragă trupele şi să cerem o voinţă sinceră în sensul unui acord de pace corect cu Rusia", subliniază proiectul de document, care urmează să fie supus aprobării în cadrul unei reuniuni a Partidului Social-Democrat.

Politicienii social-democraţi consideră că, în cadrul acestei abordări, discuţiile cancelarului Olaf Scholz cu preşedintele rus, Vladimir Putin, rămân necesare.

Poziţia politică a Partidului Social-Democrat, principala formaţiune din cadrul Guvernului de coaliţie de la Berlin, probabil va atrage critici din partea Administraţiei de la Kiev.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Kievul şi Occidentul au acuzat Moscova de lipsă de seriozitate în negocierile iniţiale, iar Kremlinul denunţă refuzul liderilor ucraineni de a negocia şi furnizarea de armament de către NATO şi Uniunea Europeană. Administraţia Volodimir Zelenski condiţionează negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici