Schimbare majoră în învăţământ: Se introduce Bacalaureatul tehnologic

Ministrul Ligia Deca a anunţat că, prin noile legi ale Educaţiei, va fi introdus Bacalaureatul tehnologic.

2618 afișări
Imaginea articolului Schimbare majoră în învăţământ: Se introduce Bacalaureatul tehnologic

Schimbare majoră în învăţământ: Se introduce Bacalaureatul tehnologic

„Examenul de Bacalureat se pliază pe fircare profil, deci vom avea Bacul tehnologic, pe care liceele tehnologice îl propun şi îl aşteaptă de multă vreme”, a spus ministrul.

Ligia Deca a anunţat că vor rămâne două probe de competenţe lingvistice, limbă străină 1, limbă străină 2, „tocmai pentru a creşte potenţialul de angajare şi adecvarea absolvenţilor pentru societatea viitorului”.

Ministrul a anunţat introducerea unei noi probe de competenţe.

„Ce avem în plus faţă de formula de acum este o probă aşa-zis complementară, de competenţe de bază”, a spus ministrul. Aceasta probă va fi de Matematică sau Ştiinţe ale naturii ori de Istorie, Logică, Filosofie, Psihologie. La această probă, notarea se va face pe sistem admis/respins.

„În sesiunile de vară/toamnă, elevii vor avea mai puţine discipline de examen, pentru că probele de competenţe limngvistice pentru limba1, limba 2, probele de competenţe digitale şi proba de competenţă complementară se vor putea da încă din timpul anului şcolar”, a mai anunţat Ligia Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici