Ministrul Sănătăţii: Centrul pentru mari arşi de la Timişoara va deveni funcţional până la jumătatea anului viitor

Centrul pentru mari arşi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va fi deveni funcţional până la jumătatea anului viitor, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

60 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii: Centrul pentru mari arşi de la Timişoara va deveni funcţional până la jumătatea anului viitor

Ministrul Sănătăţii: Centrul pentru mari arşi de la Timişoara va deveni funcţional până la jumătatea anului viitor

Ministrul Sănătăţii susţine că lucrările la Centrul de mari arşi, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin proiectul Băncii Mondiale, înaintează cu repeziciune.

„Construcţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, iar centrul va deveni operaţional, după dotare şi probe tehnologice, până la jumătatea anului viitor”, a transmis Alaxendru Rafila pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii din mai 2023, când a fost semnat contractul de construcţie, investiţia constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcţioneze integrat Centrul de Arşi, compus din 6 paturi pentru mari arşi, 6 paturi pentru arşi intermediari şi post-critici şi 5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă; secţia ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de săli de operaţie; spaţii conexe şi un heliport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici