OMS avertizează: Pandemia poate creşte obezitatea la copii

  • Pandemia ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendinţe: creşterea obezităţii la copii, spune dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa.
  • Rata mare de obezitate infantilă este alarmantă, se arată într-un raport al biroului regional al OMS, publicat marţi.
149 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează: Pandemia poate creşte obezitatea la copii

OMS avertizează: Pandemia poate creşte obezitatea la copii

În unele ţări europene, 1 din 3 copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 9 ani este supraponderal sau obez. Ţările mediteraneene au cele mai mari rate de obezitate, dar situaţia de acolo începe să se îmbunătăţească, potrivit raportului OMS.

Acestea sunt câteva dintre concluziile noului raport OMS, ce conţine date pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 9 ani în 36 de ţări.

„COVID-19 ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendinţe din regiunea europeană a OMS: creşterea obezităţii la copii”, a declarat dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa.

„A fi supraponderal sau obez este direct asociat cu boli netransmisibile care pun viaţa în pericol, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul şi cancerul. Ceea ce trebuie să facem este să punem în aplicare politici ştiinţifice şi bazate pe date care pot ajuta la reducerea obezităţii la copii, promovând în acelaşi timp diete mai sănătoase şi activitate fizică”, a adăugat dr. Kluge.

COVID-19 va avea probabil un impact negativ asupra nivelului de obezitate infantilă în regiunea europeană a OMS. Închiderea şcolilor poate avea impact asupra accesului copiilor la mesele şcolare şi la activitatea fizică, sporind inegalităţile. Prin urmare, strategiile de prevenire a obezităţii la copii ar trebui să rămână o prioritate în timpul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici