100 de angajaţi ai unui operator portuar au protestat în Portul Constanţa cerând majorări de salarii - FOTO

Aproximativ 100 de salariaţi ai operatorului portuar SOCEP au protestat, vineri, în faţa sediului societăţii din Portul Constanţa, cerând creşterea salariilor şi negocierea contractului colectiv de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

630 afișări
Imaginea articolului 100 de angajaţi ai unui operator portuar au protestat în Portul Constanţa cerând majorări de salarii - FOTO

100 de angajaţi ai unui operator portuar au protestat în Portul Constanţa cerând majorări de salarii - FOTO

Potrivit liderilor de sindicat, salariaţii au declanşat, vineri, o grevă de avertisment de două ore, între revendicările lor numărându-se negocierea contractului colectiv de muncă, expirat din luna septembrie a anului trecut, dar şi majorarea salariilor.

„De nouă luni negociem contractul colectiv de muncă şi nu am reuşit până în momentul de faţă să ajungem la un rezultat, respectiv la acceptarea de către angajator a revendicărilor formulate de salariaţi: păstrarea contractului colectiv de muncă cu toate drepturile existente la momentul de faţă şi obţinerea unei creşteri salariale colective în virtutea profitului la a căruia realizare şi-au adus aportul nemijlocit toţi salariaţii”, spune Doru Simionesei, vicepreşedinte al organizaţiei sindicale.

Potrivit acestuia, sindicaliştii au urmat toţii paşii legali în cazul declanşării conflictului de muncă, fiind hotărâţi să nu renunţe la proteste cât timp patronatul refuză să semneze contractul colectiv de muncă şi să accepte revendicările propuse de sindicat.

„Am urmat paşi legali, declanşarea conflictului colectiv de muncă, concilierea cu ITM-ul, iar în prezent se desfăşoară greva de avertisment de două ore. Dacă nu vom găsi înţelegere vom miza pe toate mijloacele legale pentru a ne apăra drepturile pentru că despre asta este vorba, ne apărăm drepturile existente deja, câştigate tot în urma unor negocieri purtate în trecut între administraţie şi sindicat”, a mai spus Doru Simionesei.

Protestul de la SOCEP a durat două ore, între orele 09.00 şi 11.00, desfăşurându-se fără incidente.

SOCEP este unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanţa, specializat în operarea containerelor, cu o experienţă de circa 30 de ani în domeniu şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 15 milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici