100 de maşini înzăpezite pe Drumul European 85. Zeci de militari participă la deblocarea autovehiculelor

MApN informează că ministrul Gabriel Oprea "a ordonat ca efective şi tehnică militară de pe întreg teritoriul ţării să fie pregătite să participe la acţiuni de deszăpezire", la cererea autorităţilor, iar 30 de militari intervin deja pentru deblocarea autovehiculelor înzăpezite pe Drumul European 85.

1083 afișări
Imaginea articolului 100 de maşini înzăpezite pe Drumul European 85. Zeci de militari participă la deblocarea autovehiculelor

100 de maşini înzăpezite pe Drumul European 85. Zeci de militari participă la deblocarea autovehiculelor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a ordonat ca efective şi tehnică militară de pe întreg teritoriul ţării să fie pregătite să participe la acţiuni de deszăpezire şi ajutorare a populaţiei din zonele afectate de viscol şi căderile de zăpadă abundente, la solicitarea autorităţilor administraţiei centrale şi locale", se arată într-un comunicat al MApN.

Ministerul precizează că, miercuri seară, 30 de militari aparţinând Diviziei 2 Infanterie "Getica" acţionează, la solicitarea Prefecturii judeţului Buzău, pentru deblocarea a aproximativ 100 de autovehicule înzăpezite pe Drumul European 85, în zona localităţii Mihăileşti din judeţul Buzău.

"MApN monitorizează, prin structura de specialitate a Statului Major General, situaţia din ţară, fiind în măsură să intervină în sprijinul populaţiei afectate, cu personal şi tehnică, la solicitarea autorităţilor în drept", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici