12 români, arestaţi în Spania pentru că au vândut pe Internet maşini inexistente

Poliţia spaniolă a arestat 17 persoane, dintre care 12 români, anihilând astfel o reţea de infractori care au produs o pagubă de peste 300.000 de euro din vânzarea pe Internet a unor maşini inexistente, relatează pagina online a cotidianului El Periodico Extremadura, citând informaţii ale EFE.

121 afișări
Imaginea articolului 12 români, arestaţi în Spania pentru că au vândut pe Internet maşini inexistente

12 români, arestaţi în Spania pentru că au vândut pe Internet maşini inexistente (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Cele 17 persoane reţinute în Spania sunt acuzate de fraudă, fals în documente şi spălare de bani, precizează sursa citată, adăugând că este vorba despre 12 români, un columbian şi patru nigerieni.

Infractorii au fraudat mai mulţi cetăţeni din Polonia, Marea Britanie, Belgia, Slovacia, Statele Unite şi Cehia, cărora le oferiseră posibilitatea achiziţionării de autoturisme în condiţii avantajoase de pe un site din Cehia.

Presupusul vânzător le explica victimelor sale că, din cauza unor circumstanţe legate de locul de muncă, va fi nevoit să plece din Cehia timp de mai mulţi ani, motivând astfel faptul că dorea să îşi vândă maşina.

Arestările au avut loc în mai multe oraşe din Spania pe care poliţia nu le-a făcut publice, însă percheziţii au avut loc inclusiv în capitala Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici