13 angajaţi ai fostului combinat de utilaj greu Fortus SA, din Iaşi, în greva foamei. Datoriile Fortus către salariaţi se ridică la peste 6 milioane de euro

Treisprezece angajaţi ai fostului combinat de utilaj greu Fortus SA din Iaşi au intrat luni în greva foamei. Oamenii care protestează în faţa Prefecturii Iaşi spun că au ajuns la această ultimă soluţie pentru că nu şi-au mai luat salariile de mai bine de trei ani.

374 afișări
Imaginea articolului 13 angajaţi ai fostului combinat de utilaj greu Fortus SA, din Iaşi, în greva foamei. Datoriile Fortus către salariaţi se ridică la peste 6 milioane de euro

13 angajaţi ai fostului combinat de utilaj greu Fortus SA, din Iaşi, în greva foamei. Datoriile Fortus către salariaţi se ridică în total la peste 6 milioane de euro

"Vom sta aici până când o să ni se rezolve problemele. Stăm ca să ne dea Fortusul banii restanţi. Eu am bani de luat de acum patru ani, din 2014. Am ieşit la pensie anticipat şi aşa mă descurc, dar eu vreau banii pentru care am muncit. Nu cer altceva, decât banii care mi se cuvin" , a declarat Elena Ciobanu, una dintre fostele angajate ale Fortus Iaşi.

Printre cei are au recurs la această formă extremă de prostest se numără şi actuali angajaţi ai Fortus Iaşi, care îşi primesc salariile doar pe hârtie, nu şi în cont.

"Am de luat 450 de milioane de lei vechi. Mă descurc şi eu cum pot, mă ajută părinţii, nevasta. Am ajuns la mila rudelor. Toţi ştiu problema noastră, primarul, prefectul, premierul, dar nu vor să recunoască, să ne ajute. Noi cerem banii pe care i-am muncit noi. Stau în greva foamei până se rezolvă. Ce s-a întâmpla, s-a întâmpla, asta e, nici aşa nu pot să mai trăiesc", a declarat Mihai Frunză, unul dintre protestatari.

Reprezentanţii Prefecturii Iaşi au anunţat Serviciul Judeţean de Ambulanţă pentru a preveni orice deteriorare a stării de sănătate a celor care refuză să se alimenteze.

În martie, circa 50 de persoane care au lucrat la fostul combinat de utilaj greu Fortus SA din Iaşi au protestat în faţa Prefecturii, pentru că nu au primit banii din vânzarea unui pavilion al Fortus, care ar fi trebuit să acopere restanţele companiei din ultimii patru ani către angajaţi.

Fortus Iaşi a intrat în insolvenţă în martie 2008.

În vara anului 2014, creditorii au cerut intrarea în faliment, care şi acum se judecă la Tribunalul Sindic de la Târgu-Mureş.

Datoriile Fortus către angajaţi se ridică în total la peste 6 milioane de euro, bani la care se adaugă şi sume restante către alţi creditori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici