165 de oameni, interesaţi să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor din Timişoara

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat miercuri că 165 de oameni sunt interesaţi să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor din oraş.

134 afișări
Imaginea articolului 165 de oameni, interesaţi să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor din Timişoara

165 de oameni, interesaţi să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor din Timişoara

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat că, în urma apelului făcut luna trecută pentru desemnarea unor persoane în consiliile de administraţie ale şcolilor, „s-au înscris 165 de oameni inimoşi, pasionaţi de educaţie şi motivaţi să-şi aducă contribuţia în comunitate”.

Conform acestuia, acum începe un proces serios de selecţie, „iar apoi vom avea câte un reprezentant al primarului, toţi buni profesionişti din comunitate, în fiecare dintre cele 61 de consilii administrative”.

Potrivit primarului, 37% dintre cei înscrişi provin din mediul de afaceri, 24% din sectorul educaţiei, 22% din sectorul juridic, financiar, iar 17% din telecomunicaţii, IT, administraţie publică sau servicii sociale.

„Părinţii şi profesorii mi-au spus că, până acum, reprezentanţii primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor şcolilor şi nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea schimbăm modul de numire pentru reprezentanţii primarului şi vrem sa vă dăm vouă, timişorenilor, un rol mai important în conducerea şcolilor”, anunţa în februarie Dominic Fritz.

Conform acestuia, cererile vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanţi ai societăţii civile şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Timişoara, pe baza unei metodologii şi a unei grile standard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici