18 aprilie, zi de doliu naţional pentru victimele accidentului de la Smolensk

Guvernul a decis ca duminică, 18 aprilie, să fie decretată zi de doliu naţional pentru victimele accidentului aviatic de la Smolenska, în care şi-a pierdut viaţa şi preşedintele polonez, Lech Kaczynski, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

171 afișări
Imaginea articolului 18 aprilie, zi de doliu naţional pentru victimele accidentului de la Smolensk

18 aprilie, zi de doliu naţional pentru victimele accidentului de la Smolensk (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, au arătat sursele.

Informaţia a fost confirmată, la finalul şedinţei, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a precizat că, în ziua de duminică, drapelul naţional va fi arborat în bernă, iar posturile naţionale de radio şi televiziune trebuie să îşi adapteze programul în mod corespunzător.

Mai multe organizaţii civice şi sindicale au făcut apel, luni, la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc ca în ziua în care vor avea loc funeraliile preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, să fie declarată zi de doliu naţional a României, în memoria victimelor de la Katin din 1940 şi de la Smolensk.

Preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa şi înalţi oficiali politici şi militari polonezi au murit sâmbătă, în momentul în care avionul care îi transporta s-a prăbuşit la Smolensk, în vestul Rusiei.

Înalţii oficiali se deplasau la Katin, pentru a participa la festivităţile de comemorare a 70 de ani de la masacrarea a peste 20.000 de ofiţeri, poliţişti şi civili polonezi, ucişi în 1940 de NKVD, poliţia politică sovietică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici