21 poliţişti de frontieră de la Albiţa, eliberaţi din arest, se vor prezenta la locul de muncă

Un număr de 21 poliţişti de frontieră ridicaţi de la Vama Albiţa, judeţul Vaslui, în urmă cu o lună şi care au fost eliberaţi din arest preventiv se vor prezenta la locul de muncă, unde vor desfăşura doar activităţi administrative, întrucât nu au dreptul la activităţi de control sau patrulare.

109 afișări
Imaginea articolului 21 poliţişti de frontieră de la Albiţa, eliberaţi din arest, se vor prezenta la locul de muncă

21 poliţişti de frontieră de la Albiţa, eliberaţi din arest, se vor prezenta la locul de muncă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui va schimba statutul celor 21 de poliţişti de frontieră din lotul Albiţa, cărora nu le-au mai fost prelungite mandatele de arest preventiv, astfel că nu vor mai fi suspendaţi din activitate, ci vor fi puşi la dispoziţia inspectorului şef al instituţiei..

Astfel, cei 21 de poliţişti de frontieră vasluieni se vor prezenta la serviciu, unde vor primi sarcini administrative, pentru că decizia magistraţilor de a fi cercetaţi în libertate este condiţionată, printre altele, de a nu profesa ca poliţist.

"Odată cu prezentarea la serviciu, cei 21 de salariaţi vor fi puşi la dispoziţia inspectorului şef al IJPF Vaslui, urmând a primi sarcini scrise şi în mod direct cu activităţile pe care le vor presta până la pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile în dosarele în care sunt cercetaţi în prezent. Concret, nu vor mai executa activităţi de control şi supraveghere, nu vor mai fi dotaţi cu arme şi nu vor mai avea acces la informaţiile clasificate, indiferent de nivel. Cu alte cuvinte, vor desfăşura doar activităţi administrative şi numai în anumite zone, remuneraţia fiind pe măsură, mai ales că pierd o serie de sporuri importante, cum ar fi, de exemplu, cele de risc sau confidenţialitate", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, Irina Mirică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici