Debut cu stângul în sezonul de nunţi. 25 de barmani şi ospătari, prinşi muncind la negru într-un restaurant

Inspectorii de muncă din judeţul Gorj au depistat, sâmbătă seara, 25 de persoane care munceau la negru într-un restaurant din Târgu-Jiu, urmând să fie aplicate amenzi de peste 216.000 de lei, pentru această încălcare a Codului muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1604 afișări
Imaginea articolului Debut cu stângul în sezonul de nunţi. 25 de barmani şi ospătari, prinşi muncind la negru într-un restaurant

25 de barmani şi ospătari, prinşi muncind la negru într-un restaurant din Târgu-Jiu

Cele 25 de persoane au declarat, în timpul controlului, că munceau fără contracte individuale de muncă. Acestea participau la organizarea unei nunţi, la un restaurant din Târgu-Jiu.

"25 de persoane au fost depistate, sâmbătă, prestând activitate fără forme legale de angajare la patru săli de nunţi din municipiul Târgu-Jiu, în urma unui control de amploare al Inspectoratului de Muncă Gorj, organizat cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj. La acţiune au participat 12 inspectori de muncă, 40 de poliţişti şi 12 jandarmi. Toate cele patru săli aparţin aceluiaşi angajator. Acesta riscă o amendă totală de 216.000 de lei, din care 200.000 pentru muncă fără forme legale şi 16.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legale în privinţa securităţii şi sănătaţii în muncă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici