4.000 de deţinuţi, eliberaţi de teama răspândirii coronavirusului în închisori: "Dacă virusul ajunge acolo, va fi o presiune prea mare pe medici"

  • Circa 4.000 de deţinuţi britanici vor fi eliberaţi temporar din închisori
  • Este vorba despre deţinuţi care au comis infracţiuni fără violenţă
  • Măsura vine în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus
7398 afișări
Imaginea articolului 4.000 de deţinuţi, eliberaţi de teama răspândirii coronavirusului în închisori: "Dacă virusul ajunge acolo, va fi o presiune prea mare pe medici"

4.000 de deţinuţi, eliberaţi de teama răspândirii coronavirusului în închisori: "Dacă virusul ajunge acolo, va fi o presiune prea mare pe medici"

Autorităţile britanice se tem că răspândirea coronavirusului în sistemul penitenciar ar duce la sute, poate chiar mii de victime. Din acest motiv, 4.000 de deţinuţi vor fi eliberaţi temporar, scrie Euronews. Este vorba despre deţinuţi încarceraţi pentru fapte fără violenţă.
 
Potrivit Euronews, Ministerul Justiţiei din Marea Britanie a notat într-un comunicat că eliberarea nu se va efectua într-o singură tranşă, ci treptat.
 
"Doar deţinuţii care îndeplinesc anumite criterii foarte stricte vor putea fi eliberaţi şi vor fi monitorizaţi electronic prin GPS. Ei vor fi obligaţi să rămână în locuinţe", se arată în comunicatul Ministerului Britanic al Justiţiei, trimis celor de la Euronews.
 
Robert Buckland, secretarul britanic pe justiţie, a declarat că măsura este menită să evite o presiune suplimentară pe sistemul medical.
 
"Dacă această epidemie ajunge în sistemul penitenciar, am putea pune o presiune uriaşă pe doctori şi pe sistemul de sănătate", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici