718 unităţi de învăţământ au fost închise din cauza vremii. Boc: Şcolile pot fi închise şi vineri în unele localităţi

Cursurile au fost suspendate în 718 unităţi de învăţământ, cele mai afectate fiind judeţele Călăraşi, Buzău şi Giurgiu, iar în 20 de judeţe activitatea şcolară s-a desfăşurat normal, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.

652 afișări
Imaginea articolului 718 unităţi de învăţământ au fost închise din cauza vremii. Boc: Şcolile pot fi închise şi vineri în unele localităţi

În 364 de unităţi de învăţământ din 19 judeţe nu se ţin cursuri din cauza vremii (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto)

Potrivit informaţiilor prezentate de inspectorii şcolari generali la videoconferinţa organizată, joi, de conducerea Ministerului Educaţiei, în unităţile de învăţământ din 20 de judeţe activitatea şcolară se desfăşoară în mod normal, iar 14 inspectorate şcolare judeţene au raportat, la ora 12.00, probleme cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

La nivel naţional, în 718 unităţi de învăţământ preuniversitar şi structuri ale acestora cursurile au fost suspendate deoarece microbuzele şcolare nu au putut transporta elevii, cadrele didactice nu au putut ajunge la unităţile de învăţământ sau din cauza întreruperilor în furnizarea energiei electrice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Cele mai afectate judeţe sunt Călăraşi, unde au fost închise 266 de unităţi de învăţământ, Buzău, cu 146 şi Giurgiu, cu 55 de unităţi de învăţământ.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Badea, le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să acorde prioritate siguranţei elevilor şi cadrelor didactice în toate deciziile care privesc continuarea sau suspendarea cursurilor. De asemenea, inspectorilor şcolari li s-a recomandat să fie în legătură cu structurile judeţene pentru situaţii de urgenţă, de la nivelul prefecturilor.

Ministerul Educaţiei le solicită directorilor de şcoli să fie în contact permanent cu autorităţile publice locale, pentru a putea interveni prompt.

Boc: Şcolile pot fi închise şi vineri în unele localităţi, cursurile vor fi recuperate

Inspectoratele şcolare vor putea decide, prin consultare cu directorii şcolilor, ca orele de curs pentru elevi să fie suspendate şi vineri, urmând ca acestea să fie recuperate săptămâna viitoare, a anunţat, joi, premierul Emil Boc.

El a arătat că suspendarea cursurilor şcolare va fi decisă pentru cazuri punctuale, în zone în care ninsoarea din ultimele ore impune o astfel de măsură.

Potrivit premierului, un număr total de 718 şcoli au fost închise, iar 182 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică.

Şeful Guvernului a mai arătat că în situaţii de urgenţe pot fi utilizate în prezent şi trei elicoptere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi un elicopter SMURD.

Premierul a participat, joi, la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici