A 15-A ZI DE PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Aproximativ 100 de oameni au scandat în Piaţa Universităţii

Aproximativ o sută de oameni s-au adunat şi vineri seară pe treptele din faţa Teatrului Naţional, pentru a 15-a zi de proteste împotriva puterii. Oamenii adunaţi în Piaţa Universităţii au continuat protestul cerând demisia preşedintelui şi a premierului, printre cele mai folosite lozinci fiind "Demisia voastră, fericirea noastră".

1237 afișări
Imaginea articolului A 15-A ZI DE PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Aproximativ 100 de oameni au scandat în Piaţa Universităţii

A 15-A ZI DE PROTESTE ÎN CAPITALĂ: Aproximativ 100 de oameni au scandat în Piaţa Universităţii (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

În ciuda frigului, oamenii au scandat lozinci precum "Se vor uni românii toţi şi vor scăpa ţara de hoţi", "Săriţi cu toţii şi strigaţi tare că România nu e de vânzare", "România e ţara mea, vreau un trai decent în ea", "Demisia voastră, fericirea noastră".

Protestatarii au afisat pancarte cu mesaje precum "Sunt român şi nu sunt de vânzare", "SC România SRL, acţionar 100% poporul, administratori Băsescu, Boc, Udrea şi tot PDL-ul", "Stăpâne, fraierii insistă", "Puterea nu e fixă", "N-am vocaţie de iobag, eu din alt Traian mă trag".

Unii dintre ei, care au fost prezenţi la Universitate şi în serile precedente, au avut un banner pe care scria "Salvaţi Roşia Montană".

În plus, faţă de serile precedente, grupul de manifestanţi s-a dotat cu două mari drapele tricolore.

Ca în aproape toate serile, în grupul de protestatari s-au aflat şi câţiva suporteri ai echipelor de fotbal.

Protestatarii susţin că nu ştiu cât vor rezista frigului, dar afirmă că vor reveni şi serile următoare, chiar dacă pentru un timp mai scurt, hotărâţi să obţină ceea ce-şi doresc: demisia preşedintelui şi a premierului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici