A fost prins liderul unui clan de romi din Timişoara, urmărit internaţional de aproape doi ani. Pedeapsa pe care o avea de executat

Liderul unui clan de romi din Timişoara, Ionelaş Cârpaci, care a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni, a fost prins la vama Cenad, în timp ce încerca să intre în ţară. El era urmărit internaţional şi are de executat o pedeapsă de şapte ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2084 afișări
Imaginea articolului A fost prins liderul unui clan de romi din Timişoara, urmărit internaţional de aproape doi ani. Pedeapsa pe care o avea de executat

A fost prins liderul unui clan de romi din Timişoara, urmărit internaţional de aproape doi ani. Pedeapsa pe care o avea de executat

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Timişoara, duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, un cetăţean german de origine română în vârstă de 52 de ani, cu domiciul în Frankfurt.

“Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 09.06.2016. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 7 ani şi două luni pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea sub forma complicităţii, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată”, arată Poliţia de Frontieră Timişoara.

Cel prins de poliţiştii de frontieră este Ionelaş Cârpaci, liderul unui clan de romi din România, care şi-a schimbat numele în Ionel Sandner, după ce a primit cetăţenia română.

Ionelaş Cârpaci le-a declarat poliţiştilor că ştia că este condamnat, dar nu credea că este şi căutat de autorităţi.

Ionelaş Cârpaci este considerat unul dintre liderii ”mafiei imobiliare” din Timişoara. În anul 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv la şapte ani şi două luni de închisoare şi la plata unor despăgubiri de 1,5 milioane de euro, fiind acuzat că ar intrat în posesia mai multor terenuri din Timişoara folosindu-se de o dispoziţie de primar falsificată.

Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, având 144 de proprietăţi, majoritatea în zona centrală.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici