Accident pe A1: Doi morţi şi doi răniţi după ce o cisternă cu motorină a lovit un camion încărcat cu stupi. Traficul, blocat pe un sens

Două persoane au murit, iar alte două au fost rănite, după ce o cisternă încărcată cu 20 de tone de motorină a lovit un camion în care se aflau peste 90 de stupi cu albine, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, în urma accidentului traficul fiind blocat pe sensul dinspre Capitală.

1898 afișări
Imaginea articolului Accident pe A1: Doi morţi şi doi răniţi după ce o cisternă cu motorină a lovit un camion încărcat cu stupi. Traficul, blocat pe un sens

Accident pe A1: Doi morţi şi doi răniţi după ce o cisternă cu motorină a lovit un camion încărcat cu stupi (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 04.00, la kilometrul 60 al autostrăzii, pe sensul Bucureşti-Piteşti, după ce şoferul unei cisterne încărcate cu 60 de tone de motorină a adormit la volan, iar autovehiculul a izbit din spate un camion încărcat cu 92 de stupi cu albine.

Potrivit şefului Poliţiei A 1, comisar-şef Emilian Buican, în urma impactului şoferul camionetei cu stupi a murit pe loc, iar doi pasageri din această maşină şi şoferul cisternei au fost răniţi.

Ulterior, a murit la Spitalul Floreasca din Capitală şi unul dintre pasagerii din camionetă, astfel că bilanţul accidentului a ajuns la doi morţi şi doi răniţi.

Cei doi răniţi - şoferul cisternei cu combustibil şi un pasager din camioneta cu stupi - sunt internaţi la Spitalul Judeţean din Târgovişte, unul dintre ei fiind în stare foarte gravă.

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanţe, dar şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pompierii militari stropind recipientul cisternei încărcate cu motorină pentru a preveni o explozie.

"Nu sunt scurgeri din cisternă, capul tractor al acesteia este distrus aproape în totalitate, în timp ce camionul cu stupi s-a răsturnat. Primele cercetări arată că accidentul s-a produs după ce şoferul cisternei cu motorină ar fi adormit la volan", a declarat şeful Poliţiei A 1.

În urma accidentului, traficul pe sensul Bucureşti-Piteşti este blocat şi deviat de la kilometrul 49 al autostrăzii, pe DN 61 Găeşti-Ghimpaţi şi pe un drum judeţean prin localităţile dâmboviţene Potlogi şi Pitaru, până la DN 7 Bucureşti-Piteşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumarii şi poliţiştii încearcă să scoată cele două autovehicule în afara carosabilului, iar recipientul cu motorină al cisternei urmează să fie ridicat pentru ca traficul rutier pe sensul Bucureşti-Piteşti al A 1 să fie reluat.

De asemenea, în urma accidentului o parte din stupii cu albine s-au răsturnat pe şosea, la faţa locului ajungând mai mulţi apicultori care încearcă să ridice stupii pe o platformă, pentru a-i transporta la marginea şoselei, spre pădure, unde să rămână pe parcursul acestei zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici