Achitări în dosarul Romgaz-Interagro: Niculae şi Videanu au fost judecaţi de Instanţa Supremă

Decizia magistraţilor nu este definitivă.

790 afișări
Imaginea articolului Achitări în dosarul Romgaz-Interagro: Niculae şi Videanu au fost judecaţi de Instanţa Supremă

Videanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis luni achitarea lui Ioan Niculae Ioan, pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, pentru complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (55 acte materiale).

De asemenea, şi Adriean Videanu, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (3 acte materiale), a fsot achitat.

Marin Mirea, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (55 acte materiale), a fost achitat.

În acelaşi dosar au fost achitaţi Dan-Victor Alesandru, Viorel Palaţcă, Ioana Apan, Alpar Kramer, Francisc Toth, Lucian-Adrian Stancu, Marius-Leonte Veza, Lucia Ionaşcu Lucia, precum şi inculpata S.C. Interagro SA.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă, având drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Adriean Videanu, Ioan Niculae şi mai mulţi funcţionari au fost trimişi în judecată în vara anului 2017, acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Prejudiciul fusese stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, prin obţinerea de către firma omului de afaceri Ioan Niculae, Interagro, de gaze ieftine din producţia internă.

Procurorii DIICOT spuneau, conform anchetatorilor, că Ioan Niculae ar fi făcut demersuri pe lângă Adriean Videanu, ministru al Economiei la acea vreme, pentru a obţine ordine şi memorandumuri în încercarea de a se crea o aparenţă de legalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
romgaz,
videanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici