Acoperişurile mai multor blocuri din Haţeg şi o parte din cel al spitalului, smulse de vânt

Acoperişul Spitalului din Haţeg şi alte şase acoperişuri de blocuri şi case din oraş au fost smulse, duminică, de vântul puternic, trei maşini fiind avariate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

422 afișări
Imaginea articolului Acoperişurile mai multor blocuri din Haţeg şi o parte din cel al spitalului, smulse de vânt

Acoperişurile mai multor blocuri din Haţeg şi o parte din cel al spitalului, smulse de vânt (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, căpitanul Anemona Doda, vântul puternic a smuls parţial acoperişul Spitalului Orăşenesc din Haţeg, trei acoperişuri de blocuri şi trei ale unor case din oraş.

De asemenea, au fost avariate trei autoturisme şi se intervine cu trei echipaje de pompieri şi unul de jandarmi pentru a îndepărta bucăţile de acoperiş luate de vânt.

În continuare, vântul suflă cu putere şi echipele de intervenţie sunt în alertă în cazul în care ar apărea noi probleme.

"Din fericire nu avem răniţi, iar la spital nu este cazul să fie mutaţi pacienţii, deoarece acoperişul era din lemn şi tablă, aşezat peste vechiul acoperiş, care a rămas", a declarat Doda.

De asemenea, opt localităţi din judeţul Hunedoara, din zonele Haţeg, Călan şi Ilia, au rămas fără energie electrică, tot din cauza vântului puternic.

"Avem în acest moment aproximativ o mie de consumatori fără curent electric, iar echipele de la Electrica sunt în teritoriu pentru a remedia avariile produse de vânt", a declarat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici