Acordul USD-UDMR: Promovarea unei legi prin care autorităţile locale să poată arbora steaguri proprii

Acordul semnat, luni, de USD şi UDMR prevede, la articolul 9, faptul că părţile vor susţine o iniţiativă legislativă care să reglementeze cadrul legal cu privire la posibilitatea autorităţilor locale de a arbora steaguri proprii pe instituţii, pe lângă cel al Uniunii Europene şi al României.

582 afișări
Imaginea articolului Acordul USD-UDMR: Promovarea unei legi prin care autorităţile locale să poată arbora steaguri proprii

Acordul USD-UDMR: Promovarea unei legi prin care autorităţile locale să poată arbora steaguri proprii (Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

Părţile vor susţine, potrivit documentului, promovarea unei iniţiative parlamentare, în baza unei largi dezbateri publice, pentru reglementarea unui cadru legal cu privire la posibilitatea autorităţilor locale de a arbora pe instituţiile proprii, alături de steagul Ununii Europene şi al României, steaguri ale unităţilor administrative teritoriale pe care le reprezintă.

Acordul semnat între USD şi UDMR mai prevede continuarea lucrărilor la Autostrada Transivania, tronsoanele de la Câmpia Turzii la Târgu Mureş şi soluţii pentru continuarea lucrărilor de la Gilău la Oradea, dar şi promovarea în Parlament a unor legi de introducere a sistemului after-school şi a mesei calde pentru elevi.

Pentru susţinerea autorităţilor locale, părţile convin continuarea procesului de descentralizare, dar şi asigurarea resurselor financiare necesare pentru bugetele locale în vederea funcţionării eficiente a administraţiei publice locale.

În domeniul legislaţiei electorale, se vor elabora acte normative în materie electorală şi se vor integra într-un cod electoral care să genereze predictibilitate şi care să asigure un cadru unitar de competiţie pentru partidele politice, conform acordului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici