Activitatea a două abatoare de cai din Călăraşi, suspendată în urma unor controale

Activitatea a două ferme de cai din Olteniţa (Călăraşi) care aveau ca obiect de activitate şi sacrificarea şi valorificarea animalelor a fost suspendată de reprezentanţii Poliţiei şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, după ce în urma unor controale au fost descoperite mai multe nereguli.

848 afișări
Imaginea articolului Activitatea a două abatoare de cai din Călăraşi, suspendată în urma unor controale

Activitatea a două abatoare de cai din Călăraşi, suspendată în urma unor controale (Imagine: Alexandru Solomon/Arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au dispus suspendarea activităţii a două ferme de cabaline care funcţionau la Olteniţa, după ce, în urma unor controale în cele două unităţi de creştere, sacrificare şi valorificare a cailor au fost descoperite mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de Poliţia Călăraşi, echipele de control care au făcut verificări au descoperit, în cele două ferme, 111 cai cumpăraţi de la persoane fizice pe bază de borderouri, iar pentru 72 dintre aceştia nu existau documente de însoţire sanitar-veterinare.

Activitatea societăţilor comerciale care operează cele două ferme a fost suspendată, autorităţile aplicând şi amenzi de 6.000 de lei. V

De asemenea, verificările făcute în documentele financiar-contabile ale celor două societăţi au scos la iveală mai multe neconcordanţe, poliţiştii deschizând dosar penal pentru evaziune fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici