Video Adina Buzatu şi Eugen Burada, vizaţi într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 37 milioane lei / Adina Buzatu, audiere la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti - VIDEO

Poliţiştii efectuează 34 de percheziţii în Bucureşti, Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de infracţiuni economice, surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că vizaţi în dosar sunt Adina Buzatu şi Eugen Burada. UPDATE: Stilista a fost adusă la audieri.

7601 afișări

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, efectuează 34 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Verificările au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Iaşi, Suceava şi Ilfov.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că în dosar sunt vizaţi Adina Buzatu, stilist, şi Eugen Burada, scriitor.

Adina Buzatu nu a putut fi contactată, până la ora transmiterii ştirii, pentru un punct de vedere.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedusă în mod ilegal", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.

27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, iar persoanele depistate vor fi audiate.

Creatoarea de modă Adina Buzatu a fost adusă pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în dosarul în care, miercuri dimineaţa, au fost făcute percheziţii la sediile unor societăţi comerciale bănuite de infracţiuni economice.

Odată cu creatoarea de modă, la audieri au fost aduse alte 26 de persoane. Ea nu a făcut nicio declaraţie, la intrarea în sediul parchetului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici