Adrian Năstase: Iuda despre care vorbeam pe blog nu este Ponta şi nu spun acum cine este

Adrian Năstase a declarat, luni, că acel "Iuda" despre care susţine într-o postare pe blog că ar fi trădat nu este în niciun caz premierul Victor Ponta, precizând că nu doreşte să divulge identitatea personajului.

1252 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase: Iuda despre care vorbeam pe blog nu este Ponta şi nu spun acum cine este

Adrian Năstase: Iuda despre care vorbeam pe blog nu este Ponta şi nu spun acum cine este (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea de la instanţa supremă, care judecă recursurile din dosarul "Zambaccian", cine este "ucenicul trădător, acel Iuda" despre care vorbeşte într-o postare de pe blogul personal, Adrian Năstase a spus: "Dacă doream să personalizez unele dintre punctele de vedere sau unele dintre chestiunile respective, le-aş fi spus atunci".

Fostul premier a mai spus că sunt multe lucruri pe care le ţine pentru el. "Să fiu foarte sincer, prefer să nu mă uit înapoi la unele dintre lucrurile ce m-au afectat de-a lungul ultimelor luni", a adăugat Năstase.

Întrebat dacă acest personaj este Victor Ponta, Năstase a răspuns: "Nu, în niciun caz nu este vorba despre el".

Totodată, întrebat dacă este vorba despre un membru al PSD, Năstase a spus: "Este vorba despre cineva despre care n-am să vorbesc acum".

Adrian Năstase a mai arătat că nu a folosit un ton acuzator în acea postare. "Nu, n-am acuzat. Am făcut o referire într-un context în care, mult privind în urmă la propia noastră viaţă, la ce mi s-a întâmplat, constatăm anumite lucruri. Unele chestiuni sunt pentru un public mai larg, unele pentru jurnalul nostru personal", a precizat Năstase.

Întrebat cum a petrecut sărbătorile de Paşti, Adrian Năstase a spus că a fost alături de familie la reşedinţa din Cornu.

"A fost într-adevăr foarte frumos şi a fost ca o compensare pentru ceea ce nu s-a întâmplat de Crăciun. În afară de ceea ce înseamnă nevoia de libertate, fiecare ştie ce înseamnă încercarea de a fi singur în momente de sărbătoare. A fost important pentru mine să fiu alături de familie", a mai spus Năstase.

Întrebat dacă fiul lui cel mare, Andrei, s-a înscris în PSD, Adrian Năstase a răspuns negativ.

Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul său, într-o postare din 4 mai intitulată "Despre suferinţă şi Înviere", că a pregătit "grădina de la Cornu pentru primăvară" şi a citit diverse cărţi în ultimele zile, deşi gândurile sale sunt "înnorate", precizând că "s-a oprit mai mult asupra ucenicului Iuda".

"M-am oprit mai mult asupra ucenicului Iuda (citisem, mai demult, şi o carte interesantă despre el, «re-evaluat»). Remuşcarea lui este tardivă. Ea nu mai poate schimba istoria. «Greşit-am de am vândut sânge nevinovat», spune el arhiereilor atunci când află că Iisus a fost condamnat la moarte, aruncă arginţii în templu şi se spânzură. Din păcate, evenimentele vieţii sunt irepetabile", a scris fostul premier în postarea de pe blogul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici