Aer pentru Ionuţ! Dacă nu face transplant pulmonar, tânărul va muri. Prietenii lui au ieşit în stradă să ceară pentru el viaţă

  • Prietenii lui Ionuţ Anghel au protestat în stradă pentru situaţia gravă în care se află acesta
  • Tânărul are o boală gravă de plămâni şi are nevoie urgent de transplant pulmonar
  • Pe lista de aşteptare mai sunt alţi 7 români care au nevoie de aceeaşi intervenie
  • Dr. Radu Zamfir: Speranţa va veni din Italia, vom primi curând un draft de acord de colaborare cu Agenţia de Transplant din Italia
2542 afișări
Imaginea articolului Aer pentru Ionuţ! Dacă nu face transplant pulmonar, tânărul va muri. Prietenii lui au ieşit în stradă să ceară pentru el viaţă

Aer pentru Ionuţ! Dacă nu face transplant pulmonar, tânărul va muri FOTO Ionuţ Anghel/Facebook

Ionuţ Anghel moare câte puţin cu fiecare zi care trece! Are o boală gravă de plămâni şi de aproape doi ani aşteaptă  să facă un transplant pulmonar.

Apropiaţii lui de la Asociaţia Hope and Love for Life, alături de alţi prieteni  care-I ştiu suferinţa, au ieşit în stradă să ceară autorităţilor dreptul lui la viaţă! Ionuţ nu a putut fi cu ei, aşa cum şi-ar fi dorit, pentru că se simte deja foarte rău!

 

  • „Avem nevoie de ajutorul statului în primul rând, ne împotmolim de tot felul de hârtii. Este groaznică aşteptarea, tot sper, în fiecare zi, în fiecare seară, mă rog şi sper să fie o minune, să ne sune cineva şi să spună, am rezolvat, sunteţi aşteptaţi la clinica respectivă pentru transplant, au fost de acord, în schimb, numai promisiuni”, spune  Nora Lorena, soţia lui Ionuţ Anghel

Ionuţ Anghel spune că se luptă cu sistemul şi cu boala de  un an şi câteva luni, de când este pus pe lista de aşteptare pentru transplant. În situaţia lui mai sunt alţi 7 oameni.

  •  „Eu, când am acele crize de tuse, pur şi simplu tuşesc până rămân fără aer, iar saturaţia îmi scade spre 70%, dacă nu am o sursă secundară de oxigen, în afară de concentratorul de oxigen care e la maximum, nu-mi revin, rămân fără aer. Nu ştiu cât ne mai aşteaptă pe noi boala”, povesteşte  Ionuţ Anghel, pacient care are nevoie urgentă de transplant pulmonar.

Medicul Radu Zamfir spune că speranţa pentru Ionuţ dar şi pentru cei care sunt pe lista de aşteptare cu el vine din Italia.

  • „În ultimele trei luni a fost o scădere a numărului de donatori, consecinţă a dificultăţilor apărute în secţiile de ATI, acolo unde sunt diagnosticaţi şi îngrijiţi  pacienţi aflaţi în moarte cerebrală. Pentru pacienţii cu indicaţie de transplant pulmonar ce nu pot fi transplantaţi în ţară, adică în Centrul Sf. Maria, există perspectiva apropiată a unui acord cu Italia, două centre de adulţi şi unul pediatric răspunzând pozitiv cererii noastre. Aşteptăm pe parcursul săptămânii în curs un draft de acord de colaborare din partea Agenţiei de Transplant din Italia”, explică dr. Radu Zamfir, Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant.
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici