Aeroportul ”Henri Coană”: Zborurile către şi dinspre Franţa se desfăşoară normal

Cursele aeriene către şi dinspre Franţa se desfăşoară normal, dar se efectuează controale la toate frontierele acestui stat, a declarat, sâmbătă, directorul de comunicare al Aeroportului ”Henri Coandă” Bucureşti, Valentin Iordache.

208 afișări
Imaginea articolului Aeroportul ”Henri Coană”: Zborurile către şi dinspre Franţa se desfăşoară normal

Aeroportul ”Henri Coană”: Zborurile către şi dinspre Franţa se desfăşoară normal (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Zborurile se derulează normal, atât pe relaţia Franţa, în special Paris, pentru că aici este acea situaţie foarte dificilă, cât şi pe celelalte destinaţii operate de pe Aeroportul "Henri Coandă". În ceea ce priveşte Parisul şi Franţa, şi conform site-ului Ambasadei Franţei, se desfăşoară zorurile normal, aeroporturile sunt deschise. De asemenea, circulaţia aeriană şi feroviară în Franţa este în funcţiunie. În schimb, ca element de noutate, se efectuează controale de frontieră la toate frontierele acestui stat", a precizat Valentin Iordache, directorul de comunicare al Aeroportului ”Henri Coandă”.

Acesta a mai menţionat că nivelul de securitate pe aeroport este oricum unul foarte ridica.

"Până în acest moment nu am primit informaţii că ar fi ridicat nivelul de alertă. Autorităţile statului, îndreptăţite să facă acest lucru vor anunţa, dacă va fi cazul să ridice nivelul de alertă. Deocamdată noi discutăm de Aeroportul "Henri Coandă", unde totul decurge normal şi unde toate zborurile către şi dinspre Franţa operează normal", a mai adăugat directorul de comunicare.

Sâmbătă, Air France a anunţat că persoanele care aveau făcute rezervări pentru cursele aeriene ale companiei sunt sfătuite ca, înainte de a merge la aeroport, să verifice informaţiile despre zboruri.

De asemenea, cei care au bilete pentru cursele aeriene din perioada 13-15 noiembrie şi doresc să-şi amâne călătoria, o pot face până pe 22 noiembrie, fără costuri suplimentare şi în aceleaşi condiţii, se arată pe site-ul companiei.

Reprezentanţii Air France mai menţionează că persoanele care doresc să-şi amâne călătoriile după 22 noiembrie, să le anuleze sau să schimbe destinaţia pot beneficia de un voucher valabil timp de un an pentru zoborurile companiei şi cele KLM şi Hop.

Atacurile de la Paris au fost comise de "barbari" din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat sâmbătă preşedintele Francois Hollande, catalogând atentatele drept "un act de război". "Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh" (n.red. - acronimul arab al reţelei teroriste Stat Islamic), a declarat Hollande după reuniunea Consiliului francez pentru apărarea naţională. "Este vorba de un act de război pregătit, organizat şi plănuit din afara Franţei", a adăugat liderul de la Paris. "Ceea ce s-a produs ieri în Paris şi în zona Saint-Denis (la periferia nordică a capitalei Franţei) este un act de război şi, în contextul războiului, trebuie să luăm deciziile adecvate. Asistăm la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) împotriva unei ţări libere. Un act de o barbarie absolută", a spus Hollande.

Conform unui bilanţ provizoriu, 128 de persoane au murit în atentatele comise vineri seară la Paris, iar 200 sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici