Aeroportul Otopeni este pregătit pentru condiţii de iarnă. Stocurile de materiale sunt suficiente

Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni este pregătit pentru condiţii de iarnă, tot parcul de utilaje este în funcţiune, iar materialele de pe stoc ajung pentru o lună, în condiţiile în care ar ninge permanent, a declarat, sâmbătă, şeful serviciului de specialitate, Şerban Ilie.

282 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Otopeni este pregătit pentru condiţii de iarnă. Stocurile de materiale sunt suficiente

Aeroportul Otopeni este pregătit pentru condiţii de iarnă. Stocurile de materiale sunt suficiente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii Aeroportului Otopeni au prezentat, sâmbătă, utilajele şi echipamentele de deszăpezire şi degivrare a pistelor, platformelor şi căilor de rulare, precum şi a drumurilor din incintă.

Cele 31 de utilaje performante sunt pregătite să intervină în orice moment, dacă situaţia meteorologică o va cere, a precizat Şerban Ilie, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă există garanţii că în această iarnă nu vor fi probleme din cauza condiţiilor meteo, Şerban Ilie a spus că niciodată nu există garanţii, deoarece "sunt condiţii şi condiţii", dar a menţionat că de la deschiderea aeroportului acesta a fost închis doar o oră şi jumătate.

"A fost închis o oră şi jumătate, şi nu din vina noastră, ci din lipsa agentului de degivrare pentru aeronave. Suntem pregătiţi, tot parcul este în funcţiune, avem pe stoc material degivrant pentru circa o lună de zile orice s-ar întâmpla. O lună de zile însemnând să ningă sau să ai probleme aproape zi de zi. Noi considerăm că stocurile de materiale ne ajung pentru tot sezonul rece 2011 - 2012", a declarat Şerban Ilie.

Printre utilajele prezentate a fost şi un încărcător frontal, un mic echipament cu perie ce se poate înlocui cu plug şi împrăştietor de material degivrant lichid şi solid, care poate lucra inclusiv sub planurile avioanelor. De asemenea, au fost prezentate trei tractoare cu pluguri pentru zăpadă şi împrăştietoare de material degivrant solid, utilizate pe drumurile tehnologice ale aeroportului, trei utilaje multifuncţionale echipate cu pluguri şi împrăştietoare mixte de material lichid şi solid, două freze de zăpadă de mică capacitate şi viteză de deplasare relativ redusă, care sunt folosite în general la marginea platformelor, pentru a arunca malurile de zăpadă care se formează.

Reprezentanţii aeroportului au prezentat şi două noi maşini compacte cu plug, perie, suflantă şi echipament de împrăştiere, cu o capacitate foarte mare de curăţare, pentru că au pluguri de 6,40 metri lungime. Cele două maşini pot lucra la o viteză constantă de 50 de kilometri/oră cu toate echipamentele în funcţiune.

În parcul aeroportului mai există alte opt utilaje de acelaşi tip, dar care sunt folosite pentru deszăpezirea căilor de rulare şi a pistelor.

Şerban Ilie a precizat că un astfel de utilaj costă în medie 300.000 - 400.000 de euro, valoarea totală a echipamentelor din dotare ajungând la aproximativ 10 milioane de euro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti asigură pasagerii şi companiile aeriene că dispune de tehnica şi personalul specializat şi că a luat măsurile necesare pentru operarea în deplină siguranţă a aeronavelor pe perioada sezonului rece, pe cele două aeroporturi ale Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici