Ai angajaţi zilieri? O nouă aplicaţie îţi permite să îi declari direct pe telefon

  • Peste 85.000 de români au lucrat ca zilieri în primele şase luni din 2020
  • Inspecţia Muncii îi scapă de drumuri şi hârtii pe angajatorii care lucrează cu zilieri
  • Angajatorii au o aplicaţie prin care pot declara zilierii pe telefon
585 afișări

De câteva zile poţi găsi în App Store şi în Google Play o aplicaţie cu noul registru electronic de evidenţă a zilierilor. Aplicaţia „Inspecţia Muncii”, lansată de instituţia care controlează firmele ca să vadă dacă au angajaţi cu acte în regulă, permite angajatorilor să declare zilierii direct de pe telefonul mobil.

Aplicaţia a costat 740.000 de lei şi a fost creată pentru angajatorii din domenii precum agricultură, HoReCa sau domeniul artistic. Sunt consideraţi zilieri persoanele care lucrează cel mult 25 de zile consecutive la acelaşi angajator, iar pentru salariile lor companiile plătesc taxe mult mai mici decât pentru salariaţi.

„Pe CNP unic, avem 85.158 de zilieri în primele şase luni ale anului 2020! Este normal ca în 2020 să lucrăm pe aplicaţii electronice, nu tot pe hârtie şi cu depuneri pe suport de hârtie. Este o aplicaţie pe care piaţa cred că a cerut-o!”, a declarat Larisa Papp, inspector general de stat adjunct, Inspecţia Muncii. 

„Este foarte interesant şi nu credeam că vom trăi momentul acesta: să putem să declarăm angajaţii zilieri pe telefon!”, a spus la rândul său expertul contabil Valentina Saygo. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici