Ajutor financiar de la Primăria Râmnicu Vâlcea pentru copilotul rănit în accidentul din Apuseni

Răzvan Petrescu, copilotul avionului prăbuşit în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, va primi un ajutor de 3.000 de ei de la bugetul municipiului Râmnicu Vâlcea, oraş în care locuieşte, banii fiind alocaţi pentru recuperarea şi terapia de care bărbatul va avea nevoie după spitalizare.

107 afișări
Imaginea articolului Ajutor financiar de la Primăria Râmnicu Vâlcea pentru copilotul rănit în accidentul din Apuseni

Ajutor financiar de la Primăria Râmnicu Vâlcea pentru copilotul rănit în accidentul din Apuseni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primăria Râmnicu Vâlcea îi va acorda un ajutor de urgenţă de 3.000 lui Gabriel Răzvan Petrecu, copilotul avionului prăbuşit în Munţii Apuseni, anunţă administraţia locală din Râmnicu Vâlcea într-un comunicat dat publicităţi vineri.

Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au precizat că ajutorul este alocat din bugetul local al municipiului după ce autorităţile locale au primit o solicitare în acest sens de la una dintre rudele apropiate ale lui Răzvan Petrecu şi în condiţiile în care copilotul avionului prăbuşit domiciliază în Râmnicu Vâlcea.

Banii vor fi utilizaţi pentru a acoperi parţial costurile aferente recuperării, terapiei şi medicamentelor de care copilotul va avea nevoie, precizează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj, unde vineri a fost supus unei intervenţii chirurgicale la bazin, aceasta fiind a treia operaţie pe care o va face de când este spitalizat.

În urma accidentului aviatic în care a fost rănit Răzvan Petrescu şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. De asemenea, în urma accidentului au fost răniţi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Avionul în care se aflau cele şapte persoane a aterizat forţat, în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici