Ajutor umanitar paraşutat în tabăra de refugiaţi din Gaza: 5 persoane au murit zdrobite de pachete

Cel puţin cinci persoane au murit zdrobite de ajutorul care a fost aruncat cu paraşuta în tabăra de refugiaţi Al-Shati din nordul Fâşiei Gaza, a relatat pe Instagram jurnalistul Ismail Alghoun.

572 afișări
Imaginea articolului Ajutor umanitar paraşutat în tabăra de refugiaţi din Gaza: 5 persoane au murit zdrobite de pachete

Multe dintre pachetele aruncate dintr-un avion au căzut în mulţime, fără ca paraşutele să se deschidă. Văzând avionul sosind, mulţi locuitori din Gaza s-au grăbit la faţa locului, pentru a prelua bunurile, dar au fost loviţi de pachete.

Mai mulţi răniţi s-au înregistrat, dintre care două persoane au murit pe loc, trei au fost grav rănite şi au murit ulterior, după ce au fost internate la spitalul Kamal Adwan.

Vestea a fost confirmată şi de unul dintre corespondenţii Al Jazeera, Hani Mahmoud, care a declarat: „Aceasta este tragedia pe care o trăiesc oamenii în nordul Gazei.

Nu numai că se confruntă cu o lipsă de alimente şi provizii medicale, dar în timp ce aşteaptă pachetele de alimente sunt vizaţi de armata israeliană sau sunt ucişi de o paraşută care funcţionează defectuos”.

Nu este încă clar cine a lansat ajutorul. Până joi, încă de sâmbăta precedentă, Statele Unite, împreună cu Iordania, au efectuat trei transporturi de ajutoare pentru populaţia din Gaza.

Mâncare expirată?

Decizia americanilor de a trimite ajutoare de sus prin aruncarea pachetelor de alimente cu avionul a stârnit numeroase controverse încă de la început. Pentru Hamas, acţiunea americană este doar o mişcare de a-şi curăţa conştiinţa pentru sprijinul său continuu pentru Israel.

Diverse organizaţii umanitare raportează însă că această metodă de trimitere a ajutorului nu este foarte eficientă din cauza riscului puternic ca pachetele să aterizeze în apă sau în zone în care nu pot fi recuperate cu uşurinţă. Surse locale susţin, de asemenea, că o mare parte din mâncarea americană este expirată.

„Mai bine să mori în război decât să primeşti ajutor de la cei care sunt complici la genocid”, a spus un bărbat pentru Al Jazeera. Există, de asemenea, controverse în legătură cu anunţul SUA privind construcţia unui port temporar pentru a aduce ajutoare pe mare, care va dura câteva săptămâni.

„În loc să ne spună că vor construi un port care să ne ajute, nu mai furnizaţi armele care trag în noi”, a declarat Hassan Maslah, un palestinian strămutat din Khan Younis, care se refugiază acum la Rafah, pentru Reuters.

„Toate aceste arme americane ne ucid copiii şi ne ucid oriunde mergem. Nu avem nevoie de ajutorul lor. Avem nevoie de ei să oprească uciderea, să oprească moartea”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici