Al doilea tren cu ajutoare pentru Turcia a plecat de la Bucureşti

Al doilea tren marfar al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă" S.A, care transportă ajutoare pentru Turcia a plecat, luni de dimineaţă, din Gara Bucureşti Vest, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

217 afișări
Imaginea articolului Al doilea tren cu ajutoare pentru Turcia a plecat de la Bucureşti

Al doilea tren cu ajutoare pentru Turcia a plecat de la Bucureşti

Cu sprijinul IGSU, şi al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A., alte produse de cazarmament din stocurile „Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)” ale RescEU vor ajunge în Turcia.

Primul tren marfar a plecat în 11 februarie din Bucureşti şi a ajuns noaptea trecută în Turcia.

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acţiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacităţi de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfăşurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziţia ţărilor care se confruntă cu situaţii de urgenţă de amploare şi care în baza cererilor de asistenţă internaţională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situaţii de urgenţă.

Peste 35.000 de persoane au murit în Turcia şi Siria în urma cutremurelor de săptămâna trecută, potrivit bilanţului actualizat de autorităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici