Al doilea val al pandemiei în România? Numărul mare de îmbolnăviri de astăzi ar putea fi semnul. Opinia medicului Virgil Musta

  • Miercuri, 30 septembrie, s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 într-o zi, de la începutul pandemiei.
  • Medicul infecţionist Virgil Musta crede că ar putea fi semnalul că începe al doilea val de coronavirus.
  • Care este interpretarea medicului legat de felul în care se îmbolnăvesc oamenii.
38599 afișări
Imaginea articolului Al doilea val al pandemiei în România? Numărul mare de îmbolnăviri de astăzi ar putea fi semnul. Opinia medicului Virgil Musta

Al doilea val al pandemiei în România? Numărul mare de îmbolnăviri de astăzi ar putea fi semnul. Opinia medicului Virgil Musta

Este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, spune medicul infecţionist Virgil Musta. Potrivit acestuia, România este în faza în care nu atât focarele produc noi îmbolnăviri, ci transmiterea comunitară. 

Întrebat, miercuri, la Antena 3, despre raportarea de miercuri, Musta a spus că cifra este îngrijorătoare.

„Suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că, foarte probabil, ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaţilor. E momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată pozitivă. Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le ştim sau, chiar dacă ştim că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri”, a declarat medicul infecţionist.

Potrivit acestuia, cazurile vor creşte în continuare dacă oamenii nu vor fi mai atenţi cu distanţarea socială, purtarea măştii şi igienă.

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un record absolut de noi cazuri de coronavirus: 2.158. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate într-o zi, de la începutul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici