Alba: 21 de persoane, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au fost la o nuntă

Un număr de 21 de persoane din zona Munţilor Apuseni din judeţul Alba au fost internate, luni, la Spitalul din Abrud, cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat, la sfârşitul săptămânii, la o nuntă unde ar fi mâncat produse alterate, DSP declanşând o anchetă în acest caz.

178 afișări
Imaginea articolului Alba: 21 de persoane, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au fost la o nuntă

Alba: 21 de persoane, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au fost la o nuntă (Imagine: Shutterstock)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că 21 de persoane din zona localităţilor Câmpeni şi Bistra din Munţii Apuseni au fost internate, luni, la Spitalul din Abrud, cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Horia Timiş a spus că printre pacienţi se află şi trei minori de 6, 15 şi 17 ani.

Potrivit sursei citate, toate cele 21 de persoane au participat, la sfârşitul săptămânii, la o nuntă unde ar fi mâncat produse alterate, după care au început să aibă greţuri, vărsături şi alte simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, fiind internate pe rând în spital.

Horia Timiş a spus că DSP Alba a deschis o anchetă sanitară în acest caz pentru a stabili cauza exactă care a determinat îmbolnăvirea acestor persoane.

El a menţionat că la Spitalul din Abrud şi la unităţile sanitare apropiate s-au luat măsuri pentru a se putea asigura asistenţa medicală în cazul în care numărul persoanelor cu simptome de toxiinfecţie alimentară va creşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici