Alba: Copiii din clasele pregătitoare şi clasele I vor beneficia de câte un ghiozdan cu rechizite

Copiii din clasele pregătitoare şi clasele întâi din judeţul Alba vor beneficia de câte un ghiozdan echipat cu un set de rechizite şcolare şi alte materiale didactice, costurile în valoare de circa 340.000 de lei urmând să fie suportate de Consiliul Judeţean Alba.

324 afișări
Imaginea articolului Alba: Copiii din clasele pregătitoare şi clasele I vor beneficia de câte un ghiozdan cu rechizite

Alba: Copiii din clasele pregătitoare şi clasele I vor beneficia de câte un ghiozdan cu rechizite (Imagine: Catalin Abagiu/ Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a declarat luni că instituţia va începe în acest an un proiect educaţional prin care va oferi gratuit câte un ghiozdan cu rechizite şi caiete tuturor micuţilor care vor frecventa clasa pregătitoare şi clasa I.

Roman a spus că proiectul, denumit "Primul Ghiozdan", va costa aproape 340.000 de lei şi cu aceşti bani vor fi achiziţionate aproximativ 5.600 de ghiozdane cu caiete şi rechizite pentru fiecare copil care va merge în toamnă în primele două clase din învăţământul primar.

"Este un proiect de suflet pe care l-am susţinut în Consiliul Judeţean Alba şi sunt bucuros că toţi colegii au înţeles importanţa acestuia. Dorim permanentizarea acestui proiect şi în fiecare an, la începutul şcolii, Consiliul Judeţean să ofere gratuit primul ghiozdan elevilor din clasa întâi şi clasa pregătitoare”, a afirmat Florin Roman.

Potrivit sursei citate, pachetele pentru programul "Primul Ghiozdan" vor fi asigurate de o firmă din Baia Mare, care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Alba.

Primul ghiozdan pentru elevii din clasele pregătitoare şi I din Alba va conţine caiete de română, matematică şi desen, creioane, culori, radieră, riglă, stilou cu rezerve şi un penar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici