ALEGERI PARLAMENTARE: Câte secţii de votare vor fi organizate în ţară şi în străinătate pentru scrutinul din 9 decembrie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat câte secţii de votare vor fi organizate în ţară şi în străinătate pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

1262 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE: Câte secţii de votare vor fi organizate în ţară şi în străinătate pentru scrutinul din 9 decembrie

ALEGERI PARLAMENTARE: Câte secţii de votare vor fi organizate în ţară şi în străinătate pentru scrutinul din 9 decembrie (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Numărul secţiilor de votare pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie este de 18.749, dintre care 18.454 în ţară şi 295 în străinătate, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

În Bucureşti vor fi înfiinţate pentru acest scrutin 1.239 secţii de votare.

Potrivit legii, delimitarea secţiilor de votare se decide în termen de 30 de zile de la stabilirea datei alegerilor de către primarii comunelor, oraşelor, municipiilor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor componente, împreună cu prefecţii şi cu structurile teritoriale ale Centrului Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor.

Numerotarea secţiilor de votare se stabileşte de către prefect, la nivelul fiecărei circumscripţii electorale.

Prefecţii comunică AEP, pentru înregistrarea în Registrul secţiilor de votare, delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare de la
nivelul circumscripţiei electorale.

La alegerile parlamentare din 2008 au fost înfiinţate 18.104 secţii de votare, dintre care 221 în străinătate.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor în vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 este 30 octombrie, adică cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data scrutinului.

Campania electorală începe în 9 noiembrie, cu 30 de zile înainte de ziua votării şi se încheie în 8 decembrie, la ora 7.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici