ALERTA ALIMENTARĂ în cazul infectării cu Listeria | Autoritatea Sanitar Veterinară: Probele de laborator infirmă prezenţa bacteriei în produsele congelate, retrase din supermarketuri

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis miercuri că din primele rezultatele de laborator a reieşit faptul că bacteria Listeria nu a fost prezentă în produsele Greenyard, retrase preventiv de la comercializare săptămâna trecută.

1756 afișări
Imaginea articolului ALERTA ALIMENTARĂ în cazul infectării cu Listeria | Autoritatea Sanitar Veterinară: Probele de laborator infirmă prezenţa bacteriei în produsele congelate, retrase din supermarketuri

Autoritatea Sanitar Veterinară: Probele de laborator infirmă prezenţa bacteriei Listeria în produsele Greenyard

„Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezenţa Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâşii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuţie a produselor congelate pentru care s-a iniţiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre”, anunţă ANSVSA.

Potrivit Autorităţii, notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezenţa Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piaţa românească.

„Pe măsură ce sunt primite, informaţiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere şi rechemare a firmelor distribuitoare şi a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuţie comunicată actualizată. Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator”, menţionează sursa citată.

La sfârşitul săptămânii trecute, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA) a anunţat că firma producătoare Greenyard a retras „pe baza pricipiului precauţiei” toate produsele congelate comercializate de pe piaţa din Europa, inclusiv din România, iar mai târziu, Autoritatea a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, de către Punctul Naţional de Contact al Ungariei, cu privire la includerea României pe lista de distribuţie a produselor congelate aparţinând companiei „Greenyard” din Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici