ALERTĂ ANM: Cod galben de vânt, ceaţă şi polei în Constanţa, Tulcea, Botoşani şi Covasna

Meteorologii au emis avertizări nowcasting cod galben de vânt, ceaţă şi polei pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Botoşani şi Covasna.

565 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ ANM: Cod galben de vânt, ceaţă şi polei în Constanţa, Tulcea, Botoşani şi Covasna

ALERTĂ ANM: Cod galben de vânt, ceaţă şi polei în Constanţa, Tulcea, Botoşani şi Covasna

Avertizările nowcasting cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru cele două judeţe sunt valabile până la ora 12.00, respectiv 11.00.

Astfel, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea vor fi, până la ora 12.00, intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 55 - 65 de kilometri pe oră.

În judeţul Constanţa se semnalează ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Totodată, până la ora 11.00, în judeţul Tulcea se semnalează burniţă şi ploaie care depune polei.

Judeţele Botoşani şi Covasna sunt, până la ora 9.00, sub avertizare cod galben de ceaţă cu depuneri de chiciură, respectiv depuneri de polei din ploaie slabă sau burniţă.

Pe de altă parte, vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit o atenţionare cod galben de ploi, polei şi ninsori la munte până sâmbătă, la ora 14.00, extinzând şi numărul judeţelor afectate de aceste fenomene. Judeţele vizate sunt Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galaţi, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici