ALERTĂ CU BOMBĂ la Aeroportul Otopeni

Un avion care urma să decoleze, miercuri după-amiază, spre capitala Ucrainei, Kiev, a fost oprit la sol din cauza unei alerte cu bombă primită printr-un apel la 112. Aeronava avea la bord 42 de pasageri, aceştia fiind evacuaţi, potrivit unor surse oficiale.

1665 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ CU BOMBĂ la Aeroportul Otopeni

ALERTĂ CU BOMBĂ la Aeroportul Otopeni. Este vizat un avion care urma să decoleze spre Ucraina (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 20:05 - Aeronava Bucureşti-Kiev a decolat spre Ucraina la ora 19.24, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Potrivit sursei citate, decolarea s-a făcut, în condiţii de siguranţă, după ce s-a constatat că alarma cu bombă a fost una falsă.

UPDATE 18:20 - Aeronava Bucureşti-Kiev va decola spre Ucraina "în scurt timp", iar cel care a sunat la 112 va suporta "rigorile legii", a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Potrivit lui Iordache, apelul a fost primit pe unul dintre telefoanele aeroportului, numărul acestuia fiind unul public.

Alerta cu bombă a fost dată în jurul orei 16.00, iar cel care a apelat va suporta rigorile legii, a precizat oficialul aeroportuar.

Aeronava a fost verificată de Serviciul Antitero, precum şi pasagerii, iar în urma controalelor s-a decis reîmbarcarea acestora şi plecare spre Kiev în cursul serii.

UPDATE 17:15 Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta Bucureşti-Kiev, trebuia să decoleze la ora 15.55, însă a fost amânată pentru 17.30 în urma apelului de urgenţă.

Avionul aparţine companiei ucrainene AeroSvit Airlines.

La aeroport s-au deplasat echipaje de intervenţie în care se află şi genişti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici