Video Alertă la Institutul Fundeni, spital cu boli severe. Prof. Dr. Irinel Popescu: Infecţia se răspândeşte mult mai rapid la pacienţii gravi

Conducerea Institutului Clinic Fundeni a luat decizia de a testa tot personalul medical şi toţi pacienţii, astfel încât infecţia Covid 19 să nu se răspândească pe secţii, la cei cu afecţiuni cronice grave.

2055 afișări

Dr. Anca Coliţă: Făcând aceste teste am identificat o persoană angajată în Institut care era absolut asimptomatică

La Institutul Clinic Fundeni medicii fac eforturi uriaşe pentru ca virusul Sars Cov 2 să nu ajungă pe secţii, acolo unde sunt internaţi pacienţi cu diverse patologii grave. Toţi pacienţii care trebuie internaţi sunt testaţi, şi acelaşi lucru se întâmplă cu tot personalul medical, lucru făcut cu ajutorul sponsorilor, pentru că  statul asigură testare doar pentru anumite categorii de persoane. Aşa a fost depistată pozitivă o asistentă medicală din spital. 

„Efectuând aceste teste, săptămâna aceasta am identificat o  persoană angajată în Institut care era absolut asimptomatică şi care s-a dovedit a fi purtătoare de coronavirus, atunci când am identificat-o nu venise în contact cu pacienţi în ziua respectivă”, a declarat Dr. Anca Coliţă, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Protecţia asigurată de medici în spital este mult mai mare ca într-un spital obişnuit. Spitalul şi-a propus să acorde în continuare asistenţă medicală pacienţilor cu boli grave, aşa că răspândirea infecţiei cu noul coronavirus pe secţii ar fi dramatică.

Prof.Dr.Irinel Popescu: În mod cert infecţia se răspândeşte mai rapid la pacienţii gravi, potenţialul de evoluţie  letală a virusului este mult mai mare

„Leucemiile, cancerul, transplantul de organe, încă se efectuează transplant de rinichi, transplant medular, toate aceste activităţi trebuie să continue, nu putem abandona bolnavii gravi plus tc 03.35 – 03.49 În mod cert infecţia se răspândeşte mai  rapid la această categorie de bolnavi, şi în mod cert potenţialul de evoluţie letală a virusului Sars Cov 2 este cu mult mai mare”, a afirmat prof.dr.Irinel Popescu.

Echipa de terapie intensivă a pus la punct în containere, în afara spitalului, o zonă în care şi pacienţii gravi sunt testaţi pentru Covid 19. Există circuite speciale, aşa numite zone roşii în care pacienţii sunt testaţi înainte de internare de către personalul medical dedicat special acestui lucru. La începutul acestei luni au fost depistaţi în unitatea sanitară doi pacienţi cu Covid 19.  Aceştia au fost transferaţi spre spitalele Covid din Capitală.

Conducerea Institutului Clinic Fundeni nu exclude ca, pe viitor, din cauza evoluţiei infecţiei, să existe posiblitatea să treteze şi pacienţi care au infecţia Covid 19.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici