Alexandru Fătuloiu, martor în dosarul mitei oferite tatălui său, deţine şase firme

Alexandru Fătuloiu, fiul lui Valentin Fătuloiu, martor şi denunţător în dosarul în care Cătălin Chelu şi alte persoane au fost arestate preventiv pentru încercarea de a oferi mită secretarului de stat, deţine şase firme în Topoloveni, judeţul Argeş.

258 afișări
Imaginea articolului Alexandru Fătuloiu, martor în dosarul mitei oferite tatălui său, deţine şase firme

Alexandru Fătuloiu, martor în dosarul mitei oferite tatălui său, deţine şase firme (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit datelor din Registrul Comerţului, Alexandru Fătuloiu deţine şase firme. Două dintre ele - Direct Amanet SRL şi Alexim Amanet Prestige - au ca obiect principal de activitate "Alte activităţi de creditare".

Celelalte firme deţinute de Alexandru Fătuloiu ((26 de ani)) sunt Zulex Complex, cu obiect principal de activitate servirea băuturilor, Alexim Trans Company 2008 SRL care se ocupă cu transporturi rutiere de mărfuri, A&S Micro Company 2008 legată de comerţul cu material lemnos şi cu materiale de construcţii şi echipamente sanitare şi Alexim Micro Company cu activitate principala specifică agenţiilor imobiliare.

Firmele au sediul în Topoloveni, judeţul Argeş.

Alexandru Fătuloiu a făcut şi el denunţ în dosarul în care omul de afaceri Cătălin Chelu a încercat să ofere mită secretarului de stat Valentin Fătuloiu. Alexandru Fătuloiu are calitate de martor în acest dosar.

Presa locală a relatat despre Alexandru Fătuloiu că şi-a împrumutat mai mulţi amici sau diverse cunoştinţe, doar după ce a încheiat, la notariat, contracte ferme şi că recurge la executarea datornicilor "până la ultimul leuţ". Potrivit presei locale, fiul secretarului de stat l-ar fi agresat anul trecut, într-un club, pe fiul unui lider politic din Piteşti.

Numele lui Alexandru Fătuloiu a fost vehiculat şi în contextul anchetei permiselor false de la Argeş - dosar intrumentat de DNA - tânărul conducând o perioadă o maşină înmatriculată ilegal, despre care a declarat că nu-i cunoştea statutul legal şi pe care, ulterior, a vândut-o.

Potrivit paginii electroncie a cotidianului "Gândul", pe internet este postată o manea dedicată lui Alexandru Fătuloiu, interpretată de un solist cunoscut sub numele de "Mexicanul". Versurile sunt "Cu Alexandru ai, ai.../ E şeful Poliţiei... ai, ai/ Niciodată să nu te iei.../ Că e Alex Fătuloiu.../ Of , of, duşmanilor, ce n-aş da, muică, să mor/ Dar ei vin mereu la mine.../ Solo/ Fortza ba.../ Pentru Alex Fătuloiu/ Hei, hei/ E şeful Poliţiei,/ E şeful Poliţiei/ Fără număr/ Cu el să nu te iei/ Fortza maaaaaa/ Să ştie toată lumea/ Lui Biju i-a pus belea/ De Alexandru să nu te iei/ E şeful Poliţiei/ Să ştie toată lumea / Că omu e de belea. "

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost arestaţi preventiv, duminică dimineaţă, de Tribunalul Bucureşti, pentru încercarea de a-i oferi mită secretarului de stat Valentin Fătuloiu.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, informează, duminică, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada august - 12 noiembrie 2010, Cătălin Chelu a promis secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Fătuloiu Dan Valentin, denunţător în cauză, suma de un milion de euro pentru ca acesta să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale. Documentul respectiv este fundamentat pe cooperarea inter-instituţională dintre MAI, Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţii ale statului. Totodată, suma a fost promisă pentru a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizează pe Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale.

Promisiunea s-a realizat prin intermediul lui Badea, Bunu şi Constantinescu, care au acţionat atât direct cât şi prin intermediul unei alte persoane, spun procurorii.

În acest context, în 12 noiembrie 2010, Chelu a modificat promisiunea iniţială şi a oferit chestorului şef de poliţie Fătuloiu suma de 50.000 euro (în numerar) şi foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentând contravaloarea unui teren şi a unei case ce urma a fi construită de către omul de afaceri).

Cu ocazia întâlnirii din 12 noiembrie, Cătălin Chelu a mai oferit aceleiaşi persoane cu funcţie de conducere din MAI suma de 300.000 euro, în numerar şi suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case în valoare de aproximativ 120.000 euro, în scopul ca denunţătorul, folosindu-se de influenţa ce derivă din funcţia de secretat de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea unei societăţi comerciale şi să-i determine să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a lui Chelu în evidenţele Registrului Comerţului în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale.

În 19 noiembrie 2010, Chelu a remis denunţătorului Fătuloiu suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro), pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor penale în care cel dintâi şi complicii săi sunt cercetaţi, ocazie cu care s-a organizat flagrantul. Pentru remiterea acestei prime tranşe de bani, Chelu a fost ajutat de Badea şi Constantinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici